25 miliona dinara za obnovu pristana

Više od dve godine je prošlo od kada je led uništio apatinski pristan.

Na žalost ni dok je postojao, nije iskorišten u svrhu za koju je urađen, tako da nije mogao odoleti svim uslovima. 

Pristan čak u to vreme nije bio ni osiguran, te se šteta koju je led prouzrokovao nije mogla nadoknaditi. Za period od kada je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić u više navrata je najavljivao obnavljanje pristana, te lobiranje da dođe do toga nije prestajalo protekle dve godine.
 
 
Činjenica da bi opština Apatin bila u obavezi da o svom trošku ukloni pristan, a što bi koštalo više od 16 miliona dinara, navelo nas je na to da apliciramo za sredstva koja bi nam omogućila da ga popravimo, ali tako da bude otporan na sve vremenske uslove i prilike. 
 
rekao je Škrbić.
 
Stručnjaci za ovu oblast su uvidom u projekat kojim je prvobitno rađen uvideli gde i na koji način treba dodatno poboljšati i unaprediti budući pristan, a isti su konstatovali da je mesto na kom se nalazi odgovarajuće da se i u buduće tu nalazi.
Danas sa zadovoljstvom mogu reći da sam pre dva dana potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli 25 miliona dinara za popravku pristana. Ostaje nam da u narednom periodu, u saradnji sa navedenim ministarstvom, raspišemo konkurs za izvođača radova i rekonstruišemo pristan. 
Rok za utrošak sredstava je 12 meseci, ali se iskreno nadam da ćemo posao realizovati dosta ranije kako bismo uskoro mogli poželeti dobrodošlicu kruzerima koji bi doveli turiste u naš grad. 
ističe Škrbić.
 
Ono što je predsednik Škrbić najavio za ubuduće jeste i da će uskoro biti puštena u promet i točilica za gorivo na apatinskoj marini, koja takođe prvobitno nije urađena kako treba, te je uklonjena. Nova je trenutno montirana i čeka na upotrebne dozvole, nakon čega će biti puštena u promet.
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar