Značajan porast broja turista u Somboru

   Turizam kao privredna grana u susednom nam Somboru, zauzima sve značajniju poziciju. U prilog tome govore brojke. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku broj poseta, kako domaćih, tako i stranih turista, u znatnom je porastu. Posmatrajući period od 2009. do 2015. godine, zabeležen je rekordan broj turista. U 2015. godini taj broj je iznosio 9.838 dolazaka, što je za 29,65 procenata više u odnosu na 2014. godinu. Na osnovu podataka o broju noćenja, takođe je primetan porast i to od 31,14 procenata 2015. godine, u odnosu na godinu pre.
   Poseta slici ,,Bitka kod Sente'' ovog maja je takođe oborila rekord posećenosti od maja 2009. godine, od kada Turistička organizacija grada Sombora vodi evidenciju o posetama Županiji. Samo u maju ove godine broj zabeleženih poseta ovoj turističkoj atrakciji beleži cifru od 2.455 poseta. Ukoliko se ovaj trend rasta nastavi, kao što je to evidentno u prvom kvartalu ove godine, u 2016. godini očekuje se još veći broj poseta najreprezentativnijoj slici Sombora.


   Ovakvom rezultatu posećenosti turista našim komšijama Somborcima svakako doprinosi konstantno pojavljivanje Turističke organizacije grada Sombora na međunarodnim i domaćim sajmovima turizma, stalna promocija turističkih potencijala grada putem zvaničnog sajta i društvenih mreža, propagandnog materijala, kao i učešća TOGS-a na mnogim kulturnim i drugim manifestacijama širom Srbije i regiona. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar