Ženska parlamentarna mreža u Odžacima o položaju žena

U Odžacima je održan prvi u nizu okruglih stolova posvećenih unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju u organizaciji Ženske parlmentarne mreže Skupštine AP Vojvodine i Ženske odborničke mreže Skupštine Opštine Odžaci.

Na okruglom stolu predstavljeni su primeri dobre prakse, bilo je reči o položaju i ulozi žena kao liderki i žena u politici, o odnosu medija prema ženama kao i o ženskom preduzetništvu, ekonomskom osnaživanju žena u ruralnim područjima i o razvoju turizma u pogledu ekonomskog osnaživanja žena.

Cilj održavanja okruglih stolova, kako je istakla Mia Strajin, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine, je pružanje podrške ženama na lokalu, da se motivišu kako bi se u većem broju izborile za svoje mesto u politici, za pozicije na kojima se donose važne odluke, kao i  pomoć u udruživanju i ekonomskom osnaživanju.

-Pored Beograda, Vojvodina ima najmanju nezaposlenost žena. Pokrajinska vlada je u saradnji sa drugim srodnim mehanizmima nizom aktivnih mera i drugim aktivnostima, među kojima su najznačajniji bili javni konkursi, uticala na podsticanje zapošljavanja, kao i na podršku unapređenju ženskog preduzetništva - rekla je Snežana Sedlar, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Pored odbornica iz Opštine Odžaci okruglom stolu su prisustvovale i odbornice iz opština Kula, Vrbas, Bač, Apatin i Bačke Palanke kao i Aleksandar Sofić, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka koji je predstavio Start ap programe namenjene ženskom preduzetništvu i ekonomskom osnaživanju žena.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar