Ženska parlamentarna mreža u Odžacima o ekonomskom osnaživanju žena

Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP Vojvodine će u cilju  unapređenja položaja žena i njihovog ekonomskog osnaživanja, u saradnji sa ženskim odborničkim mrežama, u narednom periodu održati sedam tematskih događaja u cilju unapređenja položaja žena i njihovog ekonomskog osnaživanja. U okviru ovih aktivnosti planirana je organizacija sedam okruglih stolova u sedam lokalnih samouprava u AP Vojvodini i to Odžaci, Vršac, Kikinda, Bečej, Subotica, Žitište i Šid.

Prva u nizu akcija održava se u Odžacima, 10. oktobra, u zgradi Sportsko-poslovnog centra, u 11 časova, na temu Razvoj turizma i ekonomsko osnaživanje žena. U Odžacima će se razmatrati mogućnosti korišćenja turizma kao načina na koji preduzetnice, vlasnice malih preduzeća, i radno neaktivne žene mogu da iskoriste svoje potencijale.

Teme koje će poslanice, odbornice skupštine opštine, pokrajinski i lokalni akteri i institucije razmatrati na ovim događajima su i Žene liderke, Žene u politici, Žene i mediji, Žene na tržištu rada, Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima i Žensko preduzetništvo.

Ovakvim zajedničkim akcijama Ženska parlamentarna mreža nastoji da putem aktivne diskusije, razmenom iskustava, predloga i ideja pruži institicionalnu podršku za unapređenje položaja žena u našem društvu.  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar