lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

Zemlja pripada Hrvatskoj a Apatinci je obrađuju

Društvo

Decenijski problem poljoprivrednika iz Apatina kao i iz sela koje pripadaju našoj opštini, jeste kome pripada zemlja na kojoj je njihova njiva.

Reka Dunav davno je promenila tok, te je zemlja ostala ovde a papiri u Belom Manastiru, opštini u bivšoj Jugoslovenskoj republici i tako se postavilo dugo nerešeno pitanje kome sada pripadaju zemlje koje su direktno uz reku. Vlasnici nisu mogli ni da prodaju njive niti da dobiju subvencije od naše države, jer kao da su obrađivali ničiju zemlju.

U našem selu Kupusina, kao i u drugim selima uz Dunav, konačno je pronađeno rešenje za ovaj problem. Naime, problem koji su imali vlasnici zemlje koja je katastarski u Hrvatskoj a obrađuje se u Srbiji, rešen je prošle godine konačnim pripisivanjem katastarskoj opštini Kupusina. 

Javnost, do sada nije saznala kako - da li je reč o rešavanju problema sukcesije, ili nekom pojedinačnom aktu a odgovor iz Republičkog geodetskog zavoda kako je došlo do rešenja ovog problema biće poznat sledeće nedelje.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...