Železnička ulica u Odžacima otvorena za saobraćaj

U Odžacima je za saobraćaj otvoren rekonstruisani deo Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara. Radovi su završeni nekoliko dana pre roka, a rekonstrukciju su zajedničkim sredstvima finansirale lokalna samouprava i Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja. Predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković je prilikom obilaska Železničke ulice podsetila da je vrednost investicije 121 milion dinara, od čega je Opština Odžaci iz svog budžeta izdvojila 45 miliona, a Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajinska vlada 76 miliona dinara.

-Radovi su bili složeni i mogu reći da je rešen najveći problem ove saobraćajnice, a to je odvođenje atmosferskih voda. Urađena je nova kolovozna konstrukcija, ulica je dobila biciklističku traku sa obe stane, kao i nove pešačke staze, parking prostore i kolovozne pristupe parcelama – rekla je Vasiljković dodajući da je ovaj deo Odžaka dobio i novu vodovodnu mrežu jer su posle skoro 40 godina zamenjene cementno azbestne cevi u ukupnoj dužini od kilometar i po.

Predstoji, kako je rekla predsednica opštine, uređenje zelenila, odnosno, sadnja 133 sadnice drveta. Posao sadnje drveća je poveren JKP Usluga i počeće po prestanku vegetacije.

Na uglu Železničke, Ive Lole Ribara i Vojvode Putnika semafor je zamenio sferna ogledala, a ovu investiciju sufinansirao je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Završava se krpljenje udarnih rupa, a krenulo se sa rekonstrukcijom puta Odžaci-Karavukovo u dužini od 5,6 kilometara. Izvođač i finansijer su Putevi Srbije. Predstoji i rekonstrukcija državnog puta Odžaci-Lalić, ali i, kako je rekla Vasiljković, ostalih puteva i ulica u selima Opštine Odžaci. 
 


 

 

        


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar