lokacija: Apatin
objavljeno: 30.11.2017.
Autor: Jelena

Završeno asfaltiranje dela ulice Petefi Šandora

Društvo

Nakon uređenja parking prostora, kolskih prilaza i torotoara, završeno je i asfaltiranje ulice Petefi Šandora. Podsećnja radi, za asfaltiranje je izdvojeno oko 5,5 miliona dinara, a sva sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Apatin.

Od Jevte Milojevića, pomoćnika predsednika opštine za investicije, saznajemo da je završetkom ovih radova urađeno gotovo 50 odsto posla kada je u pitanju mesto nekadašnje pijace.

- Nakon što su urađeni kolski prilazi, parkinzi, trotoari i ozelenjavanje, juče je završeno i asfaltiranje dela ulice Petefi Šandora. Time smo završili blizu 50 odsto celog posla na ovom projektu, istakao je Milojević.

Pomoćnik predsednika opštine za investicije iskoristio je priliku i da prokomentariše ,,čaršijske priče'' o tome kako su uštede na rekonstrukciji ove ulice proizašle iz toga da je urađeno manje parkinga nego što je trebalo i da se štedelo na pogrešnim stvarima.

- Moram da naglasim da se rekonstrukcija ulice Petefi Šandora vršila po projektu koji je napravila prethodna vlast i da se taj projekat nije menjao. Trenutna lokalna vlast nije projektovala pomenutu ulicu, već je urađeno sve po postojećem projektu. Mali, sitni političari su iskoristili priliku da kažu da smo uštedeli mnogo novca na tome što nismo pravili parkinge u onom broju u kojem su prethodno napravljeni, navodno smo parkinge uskratili trgovinama i tako dalje. Istina je da smo radili po već postojećem projektu. Ono što je važno dodati jeste činjenica da je prvobitna vrednost projekta trebala iznositi 42 miliona, a mi smo do sada potrošili manje od 14 miliona da bi završili 50 odsto ulice. Ne želim da računam, jer verujem da građani sami mogu da izračunaju koliko će da košta kompletna ulica. Ovo govori, pre svega, o jednom korektnom i poštenom odnosu prema sredstvima poreskih obveznika, rekao je Milojević.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Dugo su Riđičanci čekali priliku da nesmetano pređu preko mosta u Vojvođanskoj ulici. Zahvaljujući inicijativi Saveta MZ Riđica...

Aktivisti MO SNS Riđica, u saradnji sa mesnom zajednicom, organizovali su radnu akciju u sklopu koje su preuredili...

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da...

Radnici Odeljenja javne rasvete JKP „Zelenilo“ Sombor priveli su kraju  novogodišnje kićenje grada, nakon što su prethodno okitili...

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu, podsećanja radi, odobrio je projekat Lokalnoj akcionoj grupi...

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije...