lokacija: Sombor
objavljeno: 06.12.2018.

Završeni radovi na izgradnji parking prostora ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru

Društvo

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović u pratnji direktora JКP „Prostor“ Sombor Gorana Nonkovića, prisustvovala je završnim radovima na izgradnji parking prostora ispred Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru.

Nakon pripremnih radova koji su odrađeni u prethodnom periodu, rekonstrukcije i sanacije dela postojećeg parkinga, izvršeni su završni radovi, odnosno asfaltiranje i obeležavanje parking mesta. Ukupna površina asfaltiranog parking prostora i prilaznog puta iznosi 740m2, na šta je utrošeno 110 t asfalta. Potrebno je naglasiti da je urađena i prilazna staza ka glavnom ulazu groblja, širine 1,5 m.
 
Parking prostor ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru povećan je za 32 parking mesta, od kojih su 2 parking mesta namenjena za vozila osoba sa invaliditetom.
 
U okviru ovog obilaska Gradonačelnica Dušanka Golubović obišla je i salu za daće na Velikom Pravoslavnom groblju, na kojoj se izvode završni zanatski radovi na izradi zidne i podne keramike. U sklopu objekta je sala za daće kapaciteta 140 sedećih mesta, sa kompletno pripadajućom kuhinjom i magacinskim prostorom, kao i dva poslovna prostora namenjena za prodavnicu pogrebne opreme i cvećaru.
 
Investitor radova na izgradnji sale za daće je Grad Sombor, projektant i izvođač radova JКP „Prostor“ Sombor.
 
Ukupna vrednost investicije je oko 13.000.000,00 dinara, od kojih je grad Sombor, kao investitor, finansirao ukupno 5.000.000,00 dinara.
 
Prema rečima direktora JКP „Prostor“ Sombor radovi će biti okončani do kraja tekuće godine, kako je i predviđeno rokom završetka radova.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...