lokacija: Sombor
objavljeno: 06.12.2018.

Završeni radovi na izgradnji parking prostora ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru

Društvo

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović u pratnji direktora JКP „Prostor“ Sombor Gorana Nonkovića, prisustvovala je završnim radovima na izgradnji parking prostora ispred Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru.

Nakon pripremnih radova koji su odrađeni u prethodnom periodu, rekonstrukcije i sanacije dela postojećeg parkinga, izvršeni su završni radovi, odnosno asfaltiranje i obeležavanje parking mesta. Ukupna površina asfaltiranog parking prostora i prilaznog puta iznosi 740m2, na šta je utrošeno 110 t asfalta. Potrebno je naglasiti da je urađena i prilazna staza ka glavnom ulazu groblja, širine 1,5 m.
 
Parking prostor ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru povećan je za 32 parking mesta, od kojih su 2 parking mesta namenjena za vozila osoba sa invaliditetom.
 
U okviru ovog obilaska Gradonačelnica Dušanka Golubović obišla je i salu za daće na Velikom Pravoslavnom groblju, na kojoj se izvode završni zanatski radovi na izradi zidne i podne keramike. U sklopu objekta je sala za daće kapaciteta 140 sedećih mesta, sa kompletno pripadajućom kuhinjom i magacinskim prostorom, kao i dva poslovna prostora namenjena za prodavnicu pogrebne opreme i cvećaru.
 
Investitor radova na izgradnji sale za daće je Grad Sombor, projektant i izvođač radova JКP „Prostor“ Sombor.
 
Ukupna vrednost investicije je oko 13.000.000,00 dinara, od kojih je grad Sombor, kao investitor, finansirao ukupno 5.000.000,00 dinara.
 
Prema rečima direktora JКP „Prostor“ Sombor radovi će biti okončani do kraja tekuće godine, kako je i predviđeno rokom završetka radova.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...