Završeni građevinski radovi na prvim apatinskim jaslicama - Za septembar upisano sedamdesetoro dece

Povodom završetka građevinskih radova na prvim jaslicama u koje je već za 01. septembar 2018. upisano sedamdesetoro dece, održana je konferencija za novinare. Prisutnim medijima obratile su se Biljana Mandić, direktor PU ,,Pčelica'' i Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine Apatin.


Korać nije krila zadovoljstvo što su građevinski radovi završeni i istakla je sledeće:
- Radi se o jednoj od najvažnijih investicija u opštini Apatin u ovoj godini. U pitanju je investicija vredna oko 40 miliona dinara, a koja će direktno uticati na kvalitet života građana naše opštine. Uz podršku Ministarstva privrede, odnosno Fondacije ,,Gradimo zajedno'', lokalna samouprava je našla snage i volje da ove jaslice danas izgledaju ovako dobro. Puno se uložilo na najbolja moguća arhitektonska rešenja, radilo se predano i na samom unutrašnjem uređenju. U narednih mesec dana očekujemo da jaslice budu opremljene i da od 01. septembra krenu sa radom. Izuzetno nam je drago što su kapaciteti popunjeni i želela bih ovom prilikom da se zahvalim na razumevanju direktorki i ostalim zaposlenima u PU ,,Pčelica'', jer smo umesto predviđene sale za sastanke koju su želeli, zbog velikog broja prijavljenih, i tu salu pretvorili u sobu za boravak dece. U konačnici, ovaj objekat ima 4 sobe za decu, trpezariju, kuhinju i sve ostale prateće prostorije, a koje su neophodne za kvalitetan boravak dece u jaslicama, rekla je Koraćeva.


- Objekat je prekrasan, u šta ste sad mogli i sami da se uverite. Zadovoljava sve normative propisane pravilnikom koji reguliše ovaj vid delatnosti. Ovog momenta je u jaslice upisano sedamdesetoro dece. Predviđene su 4 vaspitne grupe, podeljene u 4 radne sobe, a koje su podeljene prema uzrastima. Imaćemo dve grupe uzrasta od 2 do 3 godine, jednu od 1 do 2 godine i jedna za bebe od 6 meseci do godinu dana. Ove jaslice su fantastičan vid novih usluga koje pružamo porodicama opštine Apatin, a veliki broj upisane dece dokaz je za potrebom ovakve vrste usluge u našoj opštini. S tim u vezi, zaista moram još jednom da zahvalim našem osnivaču, opštini Apatin, tim mladim ljudima koji su prepoznali prioritet u sredini u kojoj živimo, rekla je Biljana Mandić.


Prema rečima direktorke PU ,,Pčelica'', apatinske jaslice biće među najlepšima u našoj zemlji, jer, kako sama kaže, obišla je veliki broj jaslenih objekata u Srbiji i inostranstvu i po standardima ne zaostajemo ni za kim od njih.


- Kao i sam objekat, i oprema koja će uskoro biti u njemu je bajkovita. Kad tome dodamo didaktička sredstva, igrovne materijale i igračke, i naravno ono najvažnije - decu, celokupan utisak neće nikog ostaviti ravnodušnim, rekla je Mandićeva za kraj konferencije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar