lokacija: Apatin
objavljeno: 06.06.2018.
Autor: Jelena

Završeni građevinski radovi na prvim apatinskim jaslicama - Za septembar upisano sedamdesetoro dece

Društvo

Povodom završetka građevinskih radova na prvim jaslicama u koje je već za 01. septembar 2018. upisano sedamdesetoro dece, održana je konferencija za novinare. Prisutnim medijima obratile su se Biljana Mandić, direktor PU ,,Pčelica'' i Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine Apatin.


Korać nije krila zadovoljstvo što su građevinski radovi završeni i istakla je sledeće:
- Radi se o jednoj od najvažnijih investicija u opštini Apatin u ovoj godini. U pitanju je investicija vredna oko 40 miliona dinara, a koja će direktno uticati na kvalitet života građana naše opštine. Uz podršku Ministarstva privrede, odnosno Fondacije ,,Gradimo zajedno'', lokalna samouprava je našla snage i volje da ove jaslice danas izgledaju ovako dobro. Puno se uložilo na najbolja moguća arhitektonska rešenja, radilo se predano i na samom unutrašnjem uređenju. U narednih mesec dana očekujemo da jaslice budu opremljene i da od 01. septembra krenu sa radom. Izuzetno nam je drago što su kapaciteti popunjeni i želela bih ovom prilikom da se zahvalim na razumevanju direktorki i ostalim zaposlenima u PU ,,Pčelica'', jer smo umesto predviđene sale za sastanke koju su želeli, zbog velikog broja prijavljenih, i tu salu pretvorili u sobu za boravak dece. U konačnici, ovaj objekat ima 4 sobe za decu, trpezariju, kuhinju i sve ostale prateće prostorije, a koje su neophodne za kvalitetan boravak dece u jaslicama, rekla je Koraćeva.


- Objekat je prekrasan, u šta ste sad mogli i sami da se uverite. Zadovoljava sve normative propisane pravilnikom koji reguliše ovaj vid delatnosti. Ovog momenta je u jaslice upisano sedamdesetoro dece. Predviđene su 4 vaspitne grupe, podeljene u 4 radne sobe, a koje su podeljene prema uzrastima. Imaćemo dve grupe uzrasta od 2 do 3 godine, jednu od 1 do 2 godine i jedna za bebe od 6 meseci do godinu dana. Ove jaslice su fantastičan vid novih usluga koje pružamo porodicama opštine Apatin, a veliki broj upisane dece dokaz je za potrebom ovakve vrste usluge u našoj opštini. S tim u vezi, zaista moram još jednom da zahvalim našem osnivaču, opštini Apatin, tim mladim ljudima koji su prepoznali prioritet u sredini u kojoj živimo, rekla je Biljana Mandić.


Prema rečima direktorke PU ,,Pčelica'', apatinske jaslice biće među najlepšima u našoj zemlji, jer, kako sama kaže, obišla je veliki broj jaslenih objekata u Srbiji i inostranstvu i po standardima ne zaostajemo ni za kim od njih.


- Kao i sam objekat, i oprema koja će uskoro biti u njemu je bajkovita. Kad tome dodamo didaktička sredstva, igrovne materijale i igračke, i naravno ono najvažnije - decu, celokupan utisak neće nikog ostaviti ravnodušnim, rekla je Mandićeva za kraj konferencije.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nakon Svilojeva i Prigrevice, i u Sonti su se održale kvalifikacije za "Zlatni kotlić Apatina" za 2018. godinu....

Ronilačke igre kampa Šimuni je jedinstven događaj koji svake godine privuče mnoštvo ronioca i zaljubljenika u podvodne sportove....

Opština Apatin obaveštava pčelare i stočare da je raspisala dva nova konkursa, jedan za dodelu bespovratnih sredstava za...

Održane kvalifikacije kuvara ribljeg paprikaša za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri bile su prilika za razgovor sa Miletom...

Nacrt odluke o osnovnoj podršci detetu i učeniku biće na javnoj raspravi do 29. juna 2018. godine, a...

Članovi projektnih timova zaduženih za sprovođenje i realizaciju projekta „Socijalno preduzetništvo za žene u ruralnim područjima“  održali su...