Završena sanacija postrojenja za preradu vode u Sonti

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević sa svojim saradnicima posetio je Sontu gde je sa predsednikom Opštine Apatin Milanom Škrbićem i predstavnicima lokalne samouprave obišao rekonstruisanu fabriku vode.

U rekonstrukciju fabrike u Sonti uložena su zajednička sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, od kojih je 80% učešće Pokrajinskog sekretarijata, a 20% učešće lokalne samouprave.

Realizacijom ovog projekta stvoreni su uslovi za dugoročno nesmetano snabdevanje higijenski ispravnom vodom za piće meštana Sonte.

-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ovaj projekat uspešno realizovali na osnovu potpisanog ugovora od prošle godine sa Opštinom Apatin. Prošle godine smo takođe potpisali i ugovor za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode u Apatinu koji je takođe uspešno završen i njegova vrednost je bila oko 25 miliona dinara. Ono što želim da najavim je ugovor koji smo potpisali u aprilu ove godine koji se tiče izgradnje novog bunara u Apatinu koji će značajno doprineti stabilnom vodosnabdevanju. Kada sumiram rezultate u prethodnom periodu, sa zadovoljstvom mogu reći da smo zajedno uložili preko 100 miliona dinara u vodosnabdevanje na teritoriji opštine Apatin, a ako saberemo sve zajedničke investicije sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dolazimo do cifre od preko 350 miliona dinara – rekao je Radojević.

-Naša saradnja je bila odlična u prethodne četiri godine i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Trenutno rešavamo problem sa bunarom koji je spominjao i pokrajinski sekretar i sa njim bismo rešili potencijalne probleme koji bi mogli imati da nismo ušli na vreme u ovaj postupak – rekao je Škrbić.

Rekonstrukcija fabrike u Sonti je obuhvatila sanaciju mineralnih filtera – zamenom kompletne ispune, kao i zamenu ispune filtera sa aktivnim ugljem sa zamenom prateće opreme na filterima, rekonstrukciju crpne stanice ugradnjom dve nove frekventno regulisane centrigugalne pumpe kapaciteta 33 l/sek, revitalizaciju INSITU hlorogen tehnološke opreme za proizvodnju natrijum hipohlorita – neophodne za rad mineralnih filtera, kao i za korektivnu dezinfekciju vode za piće, proširenje postojeće šahte za potrebe ugradnje novog elektromagnetnog merača protoka DN150 za praćenje distribucije vode.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar