Završena prva faza rekonstrukcije atarskog puta u Aleksi Šantiću

U petak su privedini kraju radovi na asfaltiranju dela atarskog puta, koji povezuje Aleksi Šantić sa kompleksom Agriser, u dužini od 1196 metara.

Postojeći kolovoz je od kaldrme presvučen asfaltnim kolovoznim zastorom širine 3m sa obostranim bankinama i upojnim kanalima koji su delimično zatrpani. Projektom je postojeći asfaltni kolovoz proširen sa obe strane, na ukupnu širinu od 5,5 m, što je omogućilo odvijanje saobraćaja u oba smera.

Završetak radova obišla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima. Prema rečima Golubović ova rekonstrukcija atarskog puta radi se iz budžetskih sredstava namenjenih poljoprivredi.

-Sve što grad prihoduje od poljoprivrede, a to su pre svega sredstva od licitacija poljoprivrednog državnog zemljišta, namenski se troši za rekonstrukciju atarskih puteva na teritoriji Grada Sombora, kako bi poljoprivrednicima pomogli u ostvarivanju boljih proizvodnih rezultata – rekla je Golubović.

Ukupna vrednost radova je 31.079.382,42 dinara sa PDV-om od kojih je učešće Pokrajine 12.613.049,37 dinara, dok Grad Sombor radove finansira u iznosu od 18.466.333,05 dinara. Izvođač radova je preduzeće Vojput doo Subotica, dok JKP Prostor Sombor vrši stručno - tehnički nadzor.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar