Završen višemesečni projekat pod nazivom Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno

Završen je višemesečni projekat „Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno“ koji je realizovao Centar za kulturu i obrazovanje Sonta u partnerstvu sa Udruženjem za mlade iz Svilojeva. Da podsetimo, projekat je započet drugog aprila ove godine zajedničkim uskršnjim sastankom ova dva udruženja i konferencijom za medije kada su najavljene projektne aktivnosti.

U sklopu projekta najpre su realizovana dva vikend treninga, odnosno radionice za decu i mlade iz Svilojeva i Sonte na temu interkulturalnosti i pozorišnih tehnika nakon čega su mladi glumci iz Svilojeva iz Sonte kreirali pozorišne performanse koji promovišu razumevanje i prihvatanje različitosti među etničkim i verskim grupama. Ovi performansi su odigrani i u sklopu festivala „Nedelja pozorišta“ u junu.
 
Pored toga, realizovane su zajedničke sportske aktivosti žitelja Svilojeva i Sonte. Tokom maja i juna meseca odigrane su odbojkaše utakmcice u ova dva sela.
 
Cilj projekta „Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno“ je bio poboljšanje međukulturalne saradnje kroz zajedničke aktivnosti stanovnika ova dva vojvođanska sela. Projekat je realizovan uz podršku fondacije „Lisle international“ iz Sjedinjenih američkih država i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar