Završen projekat „Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor“

Projekat „Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor“ uspešno je realizovan. Cilj projekta je razvoj aktivnog turističkog potencijala regiona, izgradnjom jedinstvene mreže zelenih površina, kroz poboljšanje infrastrukture (izgradnja biciklističkih odmorišta, vodenih punktova), kupovinom opreme za vodeni turizam, kao i razvojem strategije, mobilne aplikacije, treninga, i implementacijom sportskih i turističkih događaja.

„Značaj ovog projekta je pre svega, u saradnji između dve susedne države, Mađarske i Srbije, zatim u unapređenju turizma, u jačanju ekonomskih i privrednih mogućnosti, razvoju ekologije i davanju značaja ekološkom turizmu“ izjavila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i dodala da se najviše potencira i promoviše zdrav život i zaštita čovekove okoline, te da će grad nastaviti da podržava slične projekte.

Od realizovanih aktivnosti, posebno se izdvaja otvaranje Kajak centra u Somboru, zatim izgradnja biciklističkih odmorišta na Eurovelo biciklističkoj ruti u Somboru i Bezdanu, organizacija raznih sportskih i turističkih događaja, izrada promotivnog materijala o rekreativnom kajaku i mnoge druge.

„Cilj projekta bio je da se promovišu prirodne vrednosti i aktivnosti regiona između Baje i Sombora, a spotovima koje smo snimili planiramo da što više radimo na promociji sportskih aktivnosti poput vožnje kajakom i biciklizma, kao zdravog načina života“, rekla je Melita Danilović, koordinatorka projekta.

Ukupni budžet projekta iznosio je 404 hiljade evra, od čega je grad Sombor izdvojio 141 hiljadu, a ostatak se finansirao iz donacije Evropske unije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar