Završen projekat „Osnažene ka zaposlenju – Podrška Romkinjama u opštini Apatin za lakši pristup tržištu rada“

Završnom konferencijom koja je danas održana u plavoj sali opštine Apatin okončan je projekta „Osnažene ka zaposlenju – Podrška Romkinjama u opštini Apatin za lakši pristup tržištu rada“.

Projekat su zajednički sprovele Opština Apatin i Udruženje građana „Breza“, a tokom njegovog trajanja za 61 učesnicu sa teritorije opštine organizovane su obuke za aktivno traženje posla, edukacije za učenje osnova mađarskog i nemačkog jezika, psihosocijalna podrška, obuka za gerontodomaćice kao i obuka za prijavljivanje za posao.

Ispred opštine Apatin, kao glavnog nosioca projekta, na konferenciji je govorio zamenik predsednika opštine Radovan Đukić, kao i Duško Bursać ispred Udruženja građana „Breza“, partnera na ovom projektu. Prema njihovim rečima projekat je ispunio svoj cilj.

– Održani su treninzi namenjeni jačanju kapaciteta organizacija i institucija koje se bave unapređenjem položaja korisnika, okrugli stolovi, sesije, i brojne obuke, rekao je Đukić dodajući da su polaznice na kraju dobile potvrdu od Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu o uspešnom završetku obuke.

Cilj projekta je unapređenje socijalnog i ekonomskog položaja žena romske nacionalnosti u opštini Apatin, razvojem njihovih kapaciteta za ulazak na tržište rada, i to kroz stručne obuke i psihosocijalnu podršku.

Projekat finansira Evropska unija, u okviru Programa „Podrška EU inkluziji Roma – osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, a realizuje ga Stalna konferencija gradova i opština.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar