Završen ovogodišnji kamp Zov prirode

U Apatinu je završen, četvrti po redu, sportsko-edukativni kamp Zov prirode, koji se organizuje kraj Dunava. 

 
Na kampu, deca, uzrasta od 6 do 16 godina, koja su podeljena u četiri ekipe- vukovi, orlovi, delfini i feniksi, se takmiče, igraju, druže i uče zajedno. Okruženi Specijalnim rezervatom prirode Gornje Podunavlje, na čistom vazduhu i daleko od zagađenog vazduha i buke grada, deca su učila ono što se ne uči u školi. Naučili su da se snađu u prirodi, da postave šator, da se orijentišu pomoću prirode i busole, da vežu čvorove, da zapale vatru, da pruže prvu pomoć u prirodi, da prepoznaju ptice. Osim zanimljivih radionica deca su se i zabavljala tako što su išla na vožnju brodićem Dunavom, gađali lukom i strelom, pecali, družili se pored logorske vatre, gledali bioskop pod zvezdanim nebom. Da bi bilo još zanimljivije imali su igre koje su donosile bodove njihovim ekipama poput potrage za blagom, orijentiring trke, tradicionalnih igara, kviza i još mnogo igara pomoću jednostavnih rekvizita poput balona, flaše, frizbija, loptice, patike. Na kraju svake smene su proglašeni pobednici i uručene diplome i nagrade. 
 
-Najlepši deo godine je tih nekoliko nedelja kada boravite u prirodi sa decom i igrate se, kada sa njima delite radost i sreću svake pobede i uspeha, svaku tugu zbog poraza, najteže je kada dođe poslednji dan i kada se trebamo rastati svi su tužni, neki plaču, ali je lepo kada sledeće godine vidite poznata lica i decu koja su došla opet, to znači da radite dobru stvar. Nijedno more i skijanje ne može da zameni kamp i avanturu sa decom u prirodi. Deca se ovde socijalizuju, stvaraju osećaj pobede i poraza, osamostaljuju se, a uz to se zabavljaju, igraju i nešto nauče i to sve u prirodi u zdravom okruženju i uz zdravu ishranu. Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Opštini Apatin, Turističkoj organizaciji Apatina, Mesari Rakić plus, Pinćir BIO, Jahorina STR, Archery shop-u Strela, Fabrici majica, 025info, Radio Dunavu, Društvu za promociju prirode Srbije, Udruženju mladih Volonter, svim instruktorima i volonterima koji su uzeli učešće u ovogodišnjem kampu. Zbog tako velike i kvalitetne podrške je kamp svake godine sve bolji – rekli su organizatori.  
 
 
 
 
 
 
 
  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar