Završen osnovni kurs bezbedne vožnje

Proteklog vikenda, u Somboru je održan trening bezbedne vožnje za motocikliste, uz pomoć sertifikovanih instruktora MК „Bezdbednost“ iz Beograda.

Trening se sastojao se iz teorijskog i praktičnog dela.

Na teorijskom delu obuke predstavljene su situacije i rizici sa kojima se susreću motociklisti u saobraćaju. Prikazane su i studiozno objašnjene situacije koje ukazuju na greške koje prave motociklisti, kao i one gde su isti ugroženi od strane drugih učesnika u saobraćaju. Prikazani su video snimci i fotografije povreda i stradanja motociklista i istaknuto obavezno korišćenje kvalitetna zaštitne opreme.

Drugog dana, na poligonu u naselju Gradina, održan je celodnevni trening sa jedanaest učesnika. Trening se sastojao od niza vežbi koje su imale ulogu da pomognu izbegavanju rizičnih situacija u kojima se motociklisti mogu zadesiti tokom vožnje. Motocikliste i instruktore na poligonu Gradina posetili su članovi saveta za bezbednost saobraćaja Luka Milanović, Panto Petrović, Sava Radić, predsednik saveta i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnik saobraćajne policije PU Sombor Zoran Glumac.

Trening je organizovan i održan zahvaljujući entuzijazmu i želji samih učesnika koji su želeli da unaprede svoje veštine upravljanja ali i da daju doprinos bezbednosti u saobraćaju, uz podršku Agri Biznis partner doo, Saveta za bezbednost grada Sombora, preduzeća JКP „Čistoća“ i vatrogasne stanice Sombor.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar