Završen i treći dan ARV - proglašen ,,Najpecaroš'' i pobednik ,,Zlatnog kotlića''

I trećeg dana Apatinskih ribarskih večeri sve je bilo u znaku ribe i Dunava. Već u toku prepodneva održano je takmičenje pecaroša za ,,Zlatnu ribicu'', a evo i prva tri mesta:
1. Đuk Miris, ekipaRudar kreka, Tuzla
2. Miloš Đinđić, ekipa Ribolovac, Novi Sad
3. Mirza Alić, Ekipa Ilijaš


U večernjim satima započelo je i finale u kuvanju ribljeg paprikaša ,,Zlatni kotlić'', a tokom kulturno umetničkog programa svečano su proglašeni najbolji i uručene su im nagrade od strane predsednika opštine Apatin, Radivoja Sekulića.
Ove godine zlatni kotlić je osvojio Vladimir Kukić, srebrni, sa svega bodom manje, Željko Barać, dok je bronzani kotlić otišao u ruke Roberta Hama.


 

Zlatko Lukić proglašen je za najpecaroša, a njegov ulov koji ga je doveo do ove laskave titule, je som težak 80 kilograma. Nagradu mu je uručio Milan Ćopić, predsednik udruženja sportskih ribolovaca ,,Bucov'' iz Apatina.

Ni ove godine tradicija nije menjana, te su u toku popodnevnih sati bajkeri sa moto susreta imali svoj nastup, odnosno uvek dobro posećen i atraktivan defile.


 

Na trgu Nikola Tesla nastupila je muška pevačka grupa ,,Borvirag'' iz Svilojeva, Ženska pevačka grupa ,,Ognjište'' iz Apatina, a nakon toga i deca GKUD-a ,,Dunav'' iz Apatina sa svojim gostima iz Novog Sada, Folklornim ansamblom ,,Vila''.


 

Sa nekoliko standardnih, Latino-američkih i društvenih plesova predstavio nam se plesni klub ,,Ronda'' iz Sombora.


 

Za dobar štimung bili su zaduženi i ,,Dunavski biseri'', šarmantni apatinski muzičari koji naprave sjajnu atmosferu gde god se pojave.


 

Ono što je razgalilo srca mnogih Apatinaca i njihovih gostiju bio je nastup Garavog sokaka. Uz pesme Baneta Krstića odrastale su mnoge generacije, te otuda ne čudi činjenica da su i mladi i stari sa njim uglas pevali ,,Skeledžiju'', ,,Biće bolje ako budeš tu'', ,,Teci, teci, Dunave'' i mnoge druge hitove ove grupe, a koji su ušli u istoriju srpske muzike.

Večeras nas na trgu Nikole Tesle očekuje subotičko dečje pozorište, a nakon toga legendarni Šaban Šaulić, čoveg kog često nazivaju kraljem narodne muzike.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar