Započela realizacija škole kanua i ekologije

U organizaciji UG ,,Moj Apatin'' održana je škola kanua i ekologije za prvu grupu polaznika koji su se prijavili preko facebook stranice urduženja. Zborno mesto je bila čarda Brunaj, a nakon što je konstruktor kanua Nenad Maras održao kratku obuku polaznicima, usledilo je ukrcavanje i pokret.

Uz predivne predele koji krase “stari Dunav”, druženje i pozitivnu atmosferu, put do prve stanice prošao je veoma brzo. Zaustavili su se na “Štuka” čardi kako bi napravili pauzu za doručak i osveženje, a nakon toga i videli čari jedne čarde do koje je moguće doći i kopnom, kroz šumu uz pešačenje od oko 2 km. Čarda nema struje i signala mobilnih operatera, te predstavlja idealnu oazu mira za sve one koji to žele da vide i osete.
 
Posle pauze nastavljeno je veslanje ka Rankovića vili, a od Nenada Marasa su, pored mnogih zanimljivosti, čuli i kako je na prvom račvanju ka njoj, sa desne strane, bila smeštena nemačka bolnica u drugom svetskom ratu.
 
Na Rankovića vili učesnici ove interesantne škole su od dugogodišnjeg lovočuvara Braneta Mijića slušali o bogatstvima prirodnog rezervata “Gornje Podunavlje” i ko je sve posećivao čuvenu Rankovića vilu.
 
 
Nakon odmora, usledio je povratak na Brunaj čardu gde je sve učesnike čekao ručak. Učesnici projekta su se po želji smenjivali u veslanju, te je svako dobio priliku da, pored upoznavanja sa prirodnim lepotama ovog područja, nauči i veštinu veslanja kanua.
 
 
 
UG ,,Moj Apatin'' se zahvaljuje svima koji su pomogli da se prvi dan njihovog projekta uspešno privede kraju.
 
Izvor: UG ,,Moj Apatin''
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar