Započela realizacija projekta “Apatin, moj grad”

Oko tridesetak apatinskih srednjoškolaca uključilo se u novi projekat Kancelarije za mlade opštine Apatin, a čija je realizacija počela, u saradnji sa opštinom Apatin, Turističkom organizacijom i Marinom. Podršku projektu dalo je i Udruženje Nemaca ,,Adam Berenc'', a naziv projekta je ,,Apatin, moj grad''.  Podsećanja radi, cilj projekta je upoznavanje omladine i dece sa kulturnom baštinom Apatina. 


Projekat će biti realizovan u dve faze i trajaće do Ribarskih večeri na kojima će biti održana prezentacija učinjenog i dodeljene nagrade. Nagrade su novčane kao i putovanja, a sve aktivnosti u ovom projektu su besplatne za učesnike. Prva faza projekta je započela i podrazumeva jednodnevne studijske izlete u Apatinu i u selima apatinske opštine.

Nakon završetka prve faze projekta deca će moći da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.


Druga faza projekta podrazumeva istraživački rad zainteresovanih učenika koji će biti podeljeni u timove i imaće zadate teme na koje će morati da odgovore. Njihovi radovi i rezultati će biti prezentovani na Ribarskim večerima gde će ujedno biti prezentovan ceo ovaj projekat.

Učenici koji budu učestvovali u istraživačkim timovima postaće i edukatori svojim mlađim kolegama učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Osim učenja, deca će moći da nauče nešto novo kada je u pitanju i praktični deo nastave, kao što je kuvanje paprikaša.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar