Započela realizacija planiranih aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja korisnika socijalne pomoći u opštini Kula

U skladu sa zaključkom koji je donet na sastanku, koji je inicirala direktorka Centra za socijalni rad, Gordana Vakula, sa predsednikom opštine Kula, direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnicima civilnog sektora i Sigurne kuće, u cilju poboljšanja položaja korisnika socijalne pomoći, mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja ranjivih grupa, kao i osnaživanja i poboljšanja položaja žena, u toku su planirane aktivnosti.

- Angažovan je diplomirani pravnik iz lokalne uprave, koji u Centru za socijalni rad vrši uvid u postojeću evidenciju kako bi uključio korisnike u odgovarajuće obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije, u skladu sa njihovim mogućnostima i stepenom stručne spreme, a prema potrebama za radno angažovanje u lokalnoj sredini. Do sada je obrađeno oko polovina od ukupnog broja korisnika, a sve u cilju zapošljavanja i aktivacije korisnika socijalne pomoći, koji su radno sposobni. U narednom periodu, radno sposobni korisnici biće pozivani na sastanke sa predstavnicima Centra za socijalni rad i Nacionalne službe, kako bi im se napravio individualni plan zapošljavanja i ponudile mogućnosti za različite obuke i usavršavanja, ističe Vakula.
 
Foto: 025.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar