Zajedno protiv nasilja

Predstavnica Somborskog edukativnog centra, Milica Lugumerski učestvovala je krajem protekle nedelje na konferenciji „Moving interfaith work forward in Europe“ u organizaciji United Religions Initiative – URI Europe. To je mreža organizacija koje zajedno deluju u cilju smanjenja nasilja zasnovanog na verskoj osnovi i unapređenja interreligijskog dijaloga.

Konferencija je održana u bugarskom gradu Plovdivu gde se više od 50 članova ove mreže iz Evrope i šire, okupilo na jednom mestu da bi razmenili dosadašnja iskustva  i isplanirali buduće aktivnosti.

Na taj način Somborski edukativni centar je uspostavio dobru saradnju sa još jednom globalnom mrežom u cilju unapređenja rada u domenu afirmacije ljudskih prava i smanjenju diskriminacije i nasilja u interkulturalnom kontekstu. Od 2012 godine SEC je deo mreže Global Network of Religions for Children – GNRC, čije se članice međusobno podržavaju i sarađuju na polju poboljšanja položaja dece širom sveta. 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar