Zajedničkom fotografijom Sombor se priključio kampanji #WeRemember

Grad Sombor se ove godine priključio kampanji #WeRemember koja je posvećena sećanju na žrtve Holokausta.

Ujedinjene nacije proglasile su 27. januar Međunarodnim danom sećanja na žrtve Holokausta, povodom sistematskog progona i ubijanja šest miliona Jevreja na teritoriji Evrope u vreme Drugog svetskog rata.
 
Progoni,  najstrašnija mučenja i ubistva jevrejskih, romskih i srpskih muškaraca, žena i dece dogodili su se i na teritoriji tadašnje Jugoslavije i to u 70 radnih i koncentracionih logora. Iz godine u godinu sve je manje onih koji su lično svedočili užasu Holokausta, a budući da i dalje ima onih koji užase Holokausta umanjuju, pa čak i negiraju, obaveza svakog građanina je da ne dozvoli da se ovi užasi zaborave.
 
U vremenu u kojem je porast antisemitizma na najvišem nivou od završetka Drugog svetskog rata, ne treba dozvoliti da sećanja na Holokaust izblede. Zato i ovaj čin fotografisanja doprinosi da se o tim događajima priča,  da se žrtvama oda počast, a da se mlade generacije uče toleranciji i suživotu.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
                                                                
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar