Zahvaljujući Vladi Mađarske, opština Apatin korak bliže ka prečistaču otpadnih voda
U skladu sa evropskim ekološkim standardima, sve opštine u našoj zemlji do 2025. godine moraće imati prečistače otpadnih voda. To je jedan od uslova koje će Srbija morati da ispunjava u otvaranju novih poglavlja na putu ka Evropskoj uniji. 
 
S tim u vezi, zahvaljujući izuzetnoj saradnji i intenzivnim pregovorima opštine Apatin i mađarske Vlade, predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, po pozivu ambasadora Srbije u Budimpešti Radeta Drobca, boravio je u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Budimpešti gde je na prikladnoj svečanosti preuzeo završenu Studiju izvodljivosti za prečistač otpadnih voda za opštinu Apatin. 
 
- U pitanju je pilot program  Studije sa idejnim projektom koju je za naše potrebe izradila kompanija "Krištalj" KFT, a koja je ovaj posao dobila na tenderu mađarske Vlade. Opština Apatin prva je opština u Srbiji za koju je Vlada Mađarske izdcvojila sredstva da bi se napravila ova Studija  izvodljivosti za prečistač otpadnih voda.


 
Važno je naglasiti da je sve troškove Studije izvodljivosti za prečistač otpadnih voda za opštinu Apatin snosila mađarska Vlada. 
 

- Ono što očekujemo u nastavku naših pregovora sa Mađarskom je  da nam pomognu u izradu samog projekta za prečistač, sa kojim bismo konkurisali za dobijanje sredstava iz fondova Evropske unije. Mišljenja smo da bismo u partnerskim odnosima sa Mađarskom mnogo brže i lakše mogli dobiti sredstva za prečistač, a koja su za skroman budžet male opštine poput naše izuzetno velika. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar