Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, prigrevačko udruženje žena omogućilo kvalitetnije uslove za rad

Zahvaljujući konkursu lokalne samouprave opštine Apatin iz marta meseca tekuće godine, Udruženje žena „Panonske dobre vile“  iz Prigrevice je po odobrenom projektu dobilo sredstva za svoje planirane aktivnosti i nastavak opremanja prostorije udruženja, s ciljem prilagođavanja iste svojim potrebama.

- Ovom prilikom dobijenim sredstvima smo kupile mašine (overkok i šivaću mašinu), peglu, dasku za peglanje, sitne alate, neophodne materijale i druga sredstva za rad (konce, igle, makaze, boje za tekstil, četkice...), policu i pano za izlaganje i odlaganje završenih radova, kao i jedno grejno telo u vidu kvarcne peći da bi, za razliku od predhodnih godina, mogle da se aktivno okupljamo i sprovodimo svoje planove i u hladnijem delu godine, što do sada nije bilo moguće, zbog čega smo preko zime pravile duge pauze, kažu u ovom prigrevačkom udruženju.
 
Prema rečima predsednice UŽ ,,Panonske dobre vile, zahvaljujući dobijenim sredstvima održane su radionice krojenja i šivenja, kao i oslikavanja tekstila na kojima su nastali Ekološki cegeri sa narodnim motivima.
 
- Na ovaj način spojile smo nekoliko ciljeva udruženja, a to je ekonomsko osnaživanje žena kroz sprovedene obuke, zatim  širenje ekološke svesti kroz izradu cegera za višekratnu upotrebu i očuvanje tradicije kroz motive koje smo oslikavali na cegerima, kaže Jelena Karajanković, predsednica Udruženja.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar