Za subvencije u poljoprivredi milijardu i po dinara

U Liparu je održana prva u nizu tribina koje su namenjene poljoprivrednicima. Prisutnima se obratio direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Aleksandar Bogdanović, kako bi ih upoznao kako sa kreditima koje poljoprivrednici mogu koristiti kod Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, tako i sa subvencijama koje određuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, kao i republička Uprava za agrarna plaćanja.

Prošle i ove godine, Pokrajinska vlada je odobrila dodatna sredstva za podsticaj u razvoj poljoprivrede u APV i prvi put je taj iznos blizu milijardu i po dinara.
 
Pre svega želimo da obiđemo sva poljoprivredna gazdinstva registrovana na teritoriji opštine Kula i da upoznamo poljoprivrednike sa svim onim mogućnostima koje im se nude. Smatramo da postoji veliki broj njih koji nisu upoznati sa merama kojima se sufinansira poljoprivredna proizvodnja, sa merama koje imaju za cilj da poboljšaju njihovu proizvodnju. Ono što ćemo danas po prvi put prikazati, to su krediti Fonda za razvoj poljoprivrede, koji su trenutno zasigurno najpovoljniji na finansijskom tržištu Republike Srbije, sa 1% godišnje kamate i sa grejs periodom koji se kreće od godinu do tri godine. Moram da napomenem da u tom periodu oni nemaju nikakvih troškova, znači kredit apsolutno miruje. Kod Fonda se pritom ne naplaćuju troškovi za obradu kredita,ni troškovi za konkursnu dokumenatciju, a sve te mere su usklađene sa merama Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, gde su obezbeđene subvencije, odnosno bespovratna sredstva u iznosu od 50 do 70%“, kaže Bogdanović.
 
Izvor: kula.rs
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar