Za socijalno uključivanje Roma u Odžacima

U okviru programa Podrška EU inkluziji Roma u Srbijiosnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma, nakon raspisanog Javnog poziva, Opština Odžaci je izabrana kao jedna od 10 lokalnih samouprava kojoj će kroz Program biti pružena tehnička podrška za izradu, odnosno, unapređenje Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Održan je prvi radni sastanak, kojem je osim predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i Dejan Marković, koordinator komponente 1 u Stalnoj konferenciji gradova i opština. Na radnom sastanku planirane su faze u procesu izrade lokalnog akcionog plana, a to su: obavljanje pripremnih aktivnosti u procesu izrade LAP-a, priprema situacione analize, održavanje radionica za izradu nacrta LAP-a koje će voditi eksperti SKGO, sprovođenje javne rasprave i priprema nacrta LAP-a za usvajanje.

U narednom periodu uslediće potpisivanje Sporazuma o saradnji i pružanju tehničke podrške između Opštine Odžaci i Stalne konferencije gradova i opština.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar