Za Marinu ne postoje granice! Drugo mesto na republičkom takmičenju iz matematike za fenomenalnu Apatinku!

U periodu od 11. do 12. marta učenice gimnazije Nikola Tesla iz Apatina, Zvezdana Stanković (četvti razred) i Marina Gajčin (drugi razred) učestvovale su na državnom takmičenju iz matematike koje je održano u Devetoj beogradskoj gimnaziji Mihailo Petrović Alas.

Na takmičenjima iz matematike učenici srednjih škola takmičili su se po razredima i kategorijama. U A kategoriji takmičili su se učenici matematičke gimnazije i specijalizovanih odeljenja koja rade po programu matematičke gimnazije, a u B kategoriji učenici gimnazija opšteg, prirodnog i društvenog smera koji ne rade po progarmu matematičke gimanzije.

Naše učenice Zvezdana i Marina su se takmičile u B kategoriji. Marina Gajčin je ostvarila fantastičan rezultat osvojivši drugu nagradu i time potvrdila nepisano privilo da i "male" škole poput apatinske gimnazije uz svestranu pomoć svojih mentora mogu dosegnuti i najviše vrhove znanja i ići rame uz rame i sa onim najvećima.

Znak velikana je skromnost, a naša Marina nema potrebu da sebe predstavi boljom nego što jeste. Ona sebe uglavnom opaža realno, vidi i prihvata svoje vrline i mane. Takođe, nema potrebu da dominira nad drugima i takmiči se da bi prigrabila slavu ili stekla viši status. Tolerantna je u komunikaciji i nije preterano usmerena na sebe. To Marinu čini otvorenom za nove ideje i uspehe.

Uz Marinu svakako da stoji i njena porodica koja je svojim modelima ponašanja i vaspitnim postupcima njena najveća podrška, koja je pored nedoumica koje turbulentna vremena nose uspela da je pripremi za samostalan život i nauči da neguje fleksibilan odnos prema stvarnosti i stvori svoj sistem vrednosti.

Marina kao realna osoba ističe da je njenom uspehu u ogromnoj meri doprinela i njena profesorica matematike Sandra Popović koja joj je savetima, motivisanjem, pronalaženjem odgovarajućih metoda i načina za prevazilaženje različitih poteškoća sa kojim su se susretali u pripremanju uvek bila na raspolaganju, čime je potvrdila svoje kvalitete kao odgovorno posvećena, stručna i vredna osoba.

Uprava škole i svi zaposleni u gimnaziji su srećni i raduju se ovom velikom uspehu i doživljavaju ga kao podstrek u daljem radu i potvrđuju pravilo da su naši učenici merilo kvaliteta škole koju pohađaju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar