Za dušu riđanu, u Somboru voze fraj
Program pod nazivom Za dušu riđanu, danas vozim fraj...u organizaciji Udruženja ljubitelja konja Zapadna Bačka iz Sombora održava se svake nedelje u toku juna, a podrazumeva vožnju fijakerima. Prvi deo programa počinje ove nedelje, 9. juna, od 10 do 12 časova na Fijaker placu u Somboru.
 
Program koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Sombora je besplatan, a namenjen je svim građanima Sombora i okoline, kao i dobronamernim posetiocima i turistima, koji žele da se provozaju fijakerima.  
 
...Zlatno doba fijakera počelo je polovinim 19. veka...Magistrat varoški, po današnjim merilima, gradska vlada, odredi lepo fijaker plac i naredi da fijakera ne sme biti više od 30... A da kojim slučajem Velimir-Velja Subotić nije zapisao priču o Jagri, a Zvonko Bogdan je opevao, sam Bog zna da li bi se o Somboru u znaku fijakera i razmišljalo. Mislim, bilo je fijakera svugde, ali se baš Petrovićevom Ravangradu zalomilo da ostane obeležen kao varoš fijakera.... Milić Miljenović 
 
Ovaj program, kako kažu organizatori, predstavlja jedan novi početak, i jedan novi život fijakera na ulicama ovog lepog grada. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar