Za Кaravukovo dva brzinska displeja u zoni škole

U Кaravukovu, u ulici Prohora Pčinjskog, u zoni osnovne škole postavljena su dva brzinska displeja. Investicija je vredna 1,5 miliona dinara, a firma „Selma“ iz Subotice  je završila radove u toku prošle nedelje.

- Za postavljanje dva brzinska displeja u naseljenom mestu Кaravukovo iz Pokrajinskog budžeta opština Odžaci je dobila 1,1 milion dinara, a iz budžeta opštine Odžaci, odnosno  Fonda za bezbednost saobraćaja za tu namenu je izdvojeno 472.000 dinara – izneo je pomoćnik Predsednika opštine Milorad Stanišić.
 
Brzinski displej je postavljen sa obe strane prilaza školi, a uređaj funkcioniše po principu semafora sa naizmeničnim sadržajem poruka i radara za merenje brzine koji detektuje nailazeće vozilo i prikazuje njegovu brzinu na displeju. Brzina kretanja vozila se prikazuje kontinuirano tako da je moguće pratiti kako se vozač ponaša, odnosno da li smanjuje ili povećava brzinu svog kretanja.
 
Ukoliko je brzina veća od dozvoljene za tu deonicu puta, pali se i drugi displej sa porukama koje vozača upozoravaju na prekoračenje brzine i obaveštavaju da se nalazi u zoni škole.
  
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar