XXIII

Manifestacija „Somborski kotlić“ i ove godine okupila je ljubitelje ribljeg paprikaša i dobre zabave na Trgu Svetog trojstva u Somboru. U skladu sa dugogodišnjom tradicijom, zvanični početak kuvanja paprikaša označila je gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović paljenjem prve vatre.

U okviru zabavnog programa nastupio je tamburaški sastav „Ravnica“, a zatim je usledio koncert Halida Bešlića.

Titulu najboljeg odneo je paprikaš pod šifrom „Adice“ Željka Baraća iz Apatina, drugo mesto paprikaš pod šifrom „Kotlić“ Danijela Ajduka iz Apatina, a treće mesto paprikaš pod šifrom Plazović Uroša Momčilovića iz Sombora. 

XXIII „Somborski kotlić“ i ove godine je tradicionalno pratila manifestacija „Ulica starih zanata“ tokom koje su se predstavili izlagači rukotvorina i proizvoda starih zanata iz različitih krajeva Srbije. Organizator manifestacije je Turistička organizacija grada Sombora, uz podršku Grada Sombora.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar