XI Dani tradicije u Kuli

Prvog dana septembra, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, na sportskim terenima „Geder“ u Kuli, biće održani XI Dani tradicije.

U okviru manifestacije, kao i prethodnih godina, i ovaj put biće priređeno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, raznovrstan kulturno-umetnički program i turnir u malom fudbalu. Događaj večeri biće koncert mađarske pop i R&B pevačice Heni Der, a pored KUD iz Srbije, nastupiće i folklorni ansambli iz Mađarske.
 
Prema rečima organizatora, ove godine se očekuje veći broj posetilaca, prvenstveno zbog koncerta poznate pevačice, a zatim i zbog toga što iz godine u godinu ova manifestacija beleži tendenciju rasta po broju gostiju.
 
Veliku pažnju i ovaj put je privuklo takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. Organizatori obezbeđuju meso, a preuzimanje istog je u 14 sati na dan manifestacije. Prijave su u toku.

Program manifestacije:
 
13:00 – Okupljanje učesnika takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša
13:15 – Turnir u malom fudbalu
14:00 – Preuzimanje mesa
16:30 – Kulturni program na kome će učestvovati domaće i inostrane folklorne grupe
18:30 – Predaja uzoraka paprikaša
19:00 – Druženje uz muziku
22:00 – Koncert Heni Der
 

Izvor: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar