lokacija: Apatin
objavljeno: 14.11.2017.
Autor: Jelena

Vujaklija: Realizovano puno projekata, velike investicije već u narednoj godini

Društvo

Povodom investicija i drugih aktivnosti koje je Mesna zajednica Prigrevica realizovala u 2017. godini, kao i povodom planova za 2018. godinu, u ovom selu je organizovana konferencija za novinare. 

Od Mileta Vujaklije, sekretara MZ Prigrevica, saznali smo da je u proteklom periodu, između ostalog, u ovom selu uređeno dvorište vrtića (i to na inicijativu mladih Prigrevice i SNS-a), a uređeni su i sportski tereni (u čemu je učestvovala Mesna zajednica, građani Prigrevice i aktivisti SNS-a). Vujaklija nas je podsetio da je, takođe na inicijativu mladih, a uz podršku Mesne zajednice i SNS-a, uređeno i dečije igralištaže kod vodotornja, a tokom godine se radilo i na uređenju sela, u smislu čišćenja atmosferskih kanala.


Jedna od važnijih aktivnosti u Prigrevici svakako je i uklanjanje divlje deponije, a koje je realizovalo JKP ,,Naš dom'', u saradnji sa Mesnom zajednicom.

Prigrevčani s ponosom među značajnim aktivnostima ističu i organizovanje izložbe ,,Oluja zločin koji traje'', a koja je bila postavljena u centru sela na Trgu heroja. Na istom mestu ove godine je postavljena česma, a takođe i na seoskoj pijaci.

2017. godina bila je i godina betoniranja pločnika i trotoara u Prigrevici, a ovih dana je završena i staza na groblju, za koju je iz sredstava mesnog samodoprinosa izdvojeno blizu 600.000 dinara.


U toku je i zamena azbestno- cementnih cevi u dužini od 2.500 metara, čime bi bila zamenjena čitava vodovodna mreža u Prigrevici.

Prema Vujaklijinim rečima, u planu za narednu godinu je mnogo toga, a Mesna zajednica Prigrevica će se potruditi da svi planirani projekti budu i realizovani.

- U planu za narednu godinu imamo rekonstrukciju centra sela koja će se odvijati u dve faze, a vrednost ovog projekta je 27 miliona dinara. Plan je da se najpre uradi deo između ulice Nine Maraković i Vasilja Gaćeše, a drugi deo bi se radio kada se steknu uslovi za to, odnosno reše imovinska pitanja sa pravoslavnim hramom. Uradićemo i rekonstrukciju javne rasvete u Prigrevici, a želja na je da uradimo i teretanu na otvorenom čija je planirana vrednost oko 4,5 miliona dinara. Tu su u planu i čišćenje kanala atmosferske kanalizacije, postavljanje bankina duž ulica Prigrevice, izrada projekta vezanog za saobraćajnu infrastrukturu kako bi bili u mogućnosti da popravljamo puteve i vršimo rekonstrukciju istih. Osim svega navedenog, planiramo još uraditi i dopunu projekta izgradnje dečijeg igrališta u sklopu OŠ “Mladost”, rekao je Mile Vujaklija, sekretar Mesne zajednice Prigrevica.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na Gastroeneterološkom odseku Internog odeljenja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, proteklog vikenda, isporučen je i pušten u...

U prostorijama Udruženja Crnogoraca Opštine Kula upriličen je prijem za generalnog konzula Crne Gore u Srbiji, Miodraga Kankaraša...

Povodom školske slave, Svetog Save, u petak će biti organizovan niz aktivnosti, saznajemo od Nade Zdravković, direktorke OŠ...

Opština Kula je novi vlasnik fudbalskog stadiona „Milan Sredanović“ kojeg je kupila na javnoj licitaciji održanoj u subotu,...

Održana je javna rasprava o Nacrtu odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Sombora, a...

Jedna od nekoliko budućih fabrika u industrijskoj zoni, italijanski „Fiorano“ , u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski...