Vrtić u Bačkom Monoštoru dobio centralno grejanje na pelet

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, posetio je danas vrtić u Bačkom Monoštoru, za koji su zajedničkom akcijom Udruženja građana “Bodrog”, meštana i PU “Vera Gucunja”, obezbeđena sredstva za sistem centralnog grejanja na pelet. Akcija prikupljanja bila je pod sloganom “Pokupiti limenku može svako, da se vrtić zagreje lako”.

“Ovo je još jedna u nizu akcija Mesne zajednice i Udruženja građana sa područja Bačkog Monoštora, jer su reciklažom stakla, guma, kao i limenki, sakupili sredstva i uz donaciju predškolske ustanove uradili još jedno lepo delo ovde u vrtiću. Kao gradonačelnik sam ponosan što svaki put kada dođem u Bački Monoštor i u vrtić mogu da vidim nešto novo, pre svega bili su urađeni prozori, podovi, takođe naslikani su murali, evo ove godine je urađeno i centralno grejanje. Još jednom, velika zahvalnost i molba ostalim mesnim zajednicama, da se ugledaju na Bački Monoštor i da oni u svojim selima urade mnogo ovakvih lepih dela”, istakao je gradonačelnik Sombora.

Ispred Udruženja građana “Bodrog” više o samoj akciji rekao nam je Dalibor Forgić.

“U organizaciji građana “Bodrog” realizovali smo i treću aktivnost koja se svela na to, da od reciklaže, od donacija i uz pomoć PU “Vera Gucunja”, obezbedimo sredstva da uradimo nešto za unapređenje kvaliteta života i uslova u vrtiću. Konkretno, ova akcija se zvala “Pokupiti limenku može svako, da se vrtić zagreje lako”. Prikupljeno je oko 600kg limenki koje su upućene na reciklažu, kao i oko 3 tone stakla koje je poslato na reciklažu. Novčana sredstva i donacije naših sugrađana, iskoristili smo uz pomoć PU “Vera Gucunja” da se realizuje ovaj projekat.”

Forgić je, ovom prilikom, naglasio da je u proteklom periodu u Bačkom Monoštoru sakupljeno preko 300.000 limenki.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar