Volonterski kamp u Ruskom Krsturu
U Ruskom Krsturu u toku je Volenterski kamp koji je organizovan u okviru projekta Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta, a organizuje ga Volonterska organizacija Mladi istraživači Srbije. Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić obišao je volontere koji u okviru Volonterskog kampa rade na uređenju naselja. 
 
Miljanić je istakao da će lokalna samouprava uvek podržavati ovakve akcije i biti partner organizatorima na održavanju kampa u Ruskom Krsturu i ostalim mestima u Opštini.  Kamp je važan ne samo za volontere koji se tom prilikom druže i rade, već i za lokalnu sredinu, koja se okupljanjem mladih ljudi iz svih delova sveta na ovaj način promoviše. Prilika je da se mladi upoznaju sa našom kulturom, tradicijom, i podnebljem.  
 
Trinaest volentera iz Srbije i celog sveta, neki stigli čak iz Meksika, Francuske, Danske, Rusije, Belgije, Slovačke, zajedno se druže, uče, rade, vežbaju strani jezik.   
 

Ovogodišnji kamp, inače trinaesti po redu, je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Nacionalni savet rusinske nacionalne manjine. Kamp u Ruskom Krsturu završava se u subotu.   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar