Vojvođanska banka donirala 10 računara Domu za stare i penzionere Apatin
Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.
 
Danas je Domu za stare i penzionere Apatin uručeno 10 račinara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi, Vršcu i Nišu, dok su korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu i Novom Parazu, računari već stavljeni na raspolaganje. 
 
Branka Perušić Vilov, direktor regiona Severna Vojvodina Vojvođanske banke istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnoge olakšaju svoju svakodnevnicu. 
 
- Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji kuminaciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da "jednim klikom" obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima, rekla je Perušić Vilov i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imali priliku da se tokom redovnog školovanja edukuju na ovom polju.
 

 
Direktor Doma za stare i penionere Apatin, Slađana Šušnjar, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.
 
- U našem domu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike, objasnila je direktorka ove ustanove.  

 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar