Virtuelni asistent uskoro u Somboru

U prostorijama Gradske uprave Sombor održan je prvi radni sastanak u okviru Projekta Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem Chat Bot aplikacije. Sastanku su prisustvovali predstavnici NALED-a, kompanije SAGA i Gradske uprave Grada Sombora.

 

Ovom prilikom predstavnicima odeljenja Gradske uprave prezentovano je šta je Chat Bot aplikacija i kako ona funkcioniše. Osnovni cilj projekta je da se na lak i brz način pomoću ove aplikacije dođe do odgovora na što više pitanja koja se tiču ostvarivanja određenih prava iz delokruga rada lokalne samouprave, ali i šire.

 

Ove informacije će biti u potpunosti automatizovane i dostupne 24/7. Pored uštede vremena građanima u potrazi za određenim informacijama, aplikacija će uštedeti vreme i lokalnoj administraciji i omogućiti da se obradi znatno veći broj administrativnih postupaka.

 

Pored Sombora, u projektu kao pilot lokalne samouprave učestvuju Šabac, Bijeljina i Laktaši, a sprovode ga Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Republike Srpske, Nemačka internacionalna saradnja u Srbiji (GIZ) i kompanija SAGA. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS