Virtuelni asistent uskoro u somborskoj upravi

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović potpisala je u Beogradu Sporazum o saradnji na projektu Unapređenja opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem ChatBot aplikacije.

ChatBot aplikacija predstavlja platformu pomoću koje će građani moći lakše, brže i efikasnije da pristupe gradskim/opštinskim uslugama.

-Ova aplikacija omogućiće da naš rad postane još transparentniji u smislu otvaranja jednog novog kanala komunikacije sa građanima, kojim ćemo nastojati da što veći broj građana i privrednika na našoj teritoriji uputimo o načinima i mogućnostima za ostvarivanje njihovih prava, obaveza, ali i svim onim drugim informacijama koje nisu samo u nadležnosti lokalne samouprave – navela je Golubović.

ChatBot aplikacija omogućiće digitalizaciju odabranih uslužnih postupaka i staviti ih na raspolaganje, a građani će ovim uslugama moći da pristupe bilo kada 24/7 preko svog pametnog telefona ili računara. Ove usluge će omogućiti lokalnoj administraciji da obradi znatno veći broj zahteva građana, upita, naknada i reklamacija.

U ovom projektu, osim Sombora, kao pilot lokalne samouprave učestvuju i Šabac, Bijeljina i Opština Laktaši. Projekat sprovode Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Republike Srpske, Nemačka internacionalna saradnja u Srbiji (GIZ) i SAGA New Frontier Group d.o.o. Beograd.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar