Vikend u Kuli u znaku Izložbe sitnih životinja

Međugradska izložba sitnih životinja organizovana je i ove godine, a događaj će se održati u subotu i nedelju 10. i 11. novembra u sali osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli.

U subotu će vrata za sve zainteresovane biti otvorena od 08 do 19 časova, dok će u nedelju, kada je i berza životinja, izložba trajati od 07 do 13 časova.

Posetioci će imati priliku da vide razne vrste živine, ptica i sitnih životinja. Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja „Kula“ će po 44. put biti organizator i zvanični domaćin ove manifestacije.
 
To je tradicionalno druga nedelja novembra, uz posetu dece, građanstva i ljudi iz okoline. Uz ovu našu tradiciju imamo dosta izlagača iz drugih mesta. Približno bude oko 100 do 120 izlagača na našim manifestacijama i izložbama. Tu su zastupljeni golubovi u navećem broju, kunići, živina i ptice“, kaže Milan Jokić, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Kula.
 
Dan ranije, odnosno petak 09. novembar, biće rezervisan isključivo za takmičarski deo i ocenjivanje eksponata.
 
Prema rečima Gorana Komnenića, odgovornog lica ovog Udruženja, zbog same prostorije sale ne mogu da se prime svi izlagači koji žele da učestvuju u manifestaciji: „Kula je dostigla veliki nivo što se tiče izložbe. Ove godine građani Kule i okoline imaće priliku da vide oko 550 eksponata golubova, 30 kunića, oko 100 komada razne živine, fazana, pataka i 20 vrsta kaveza za ptice. Nismo još završili konačan spisak kataloga.“
 
Udruženje je takođe ištampalo 1000 ulaznica koje su podeljene deci u vrtićima i školama za uzrast od 1. do 4. razreda, kako bi najmlađi mogli da dođu na izložbu i uživaju u druženju. Takođe, na samoj dodeli priznanja, organizaciji „Plava ptica“ biće dodeljeno nekoliko životinja.
 
Manifestaciju su podržali i brojni sponzori, kao generalni ističe se preduzeće za proizvodnju stočne hrane „Gebi“, zatim Opština Kula, Turistička organizacija Kula, zemljoradnička zadruga „Polja“, trgovinska radnja za prodaju stočne hrane „Sin farm“, DOO „Izolator“ i štamparija i knjigoveznica „Borac“.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar