Vandalizam u Apatinu - Pokradene prostorije GKUD-a Dunav

Noćas je u Apatinu nekoliko lica ušlo u prostorije Gradskog kulturno-umetničkog društva "Dunav" i pokralo bakarne cevi od radijatora, tehničku opremu (ozvučenje, kućište računara i slično), nekoliko muzičkih instrumenata. Čak su iščupali i ravnu ploču šporeta i odneli.

Policija je obaveštena o ovom događaju u ranim jutarnjim satima, kad su, kako saznajemo, dva lica i priveli.

Osim krađe, vandali su napravili štetu u svim prostorijama. Čupajući bakarne cevi, radijatori su popadali, obili su vrata od kancelarije, razvalili ormare i razbacali stvari. Predpostavlja se da su ušli kroz mali prozor od toaleta, jer je sve ostalo bilo zatvoreno.

Procena štete je u toku, a nešto više o ovom nemilom događaju saznali smo od Đurđice Bursać, umetničkog rukovodioca GKUD-a "Dunav" iz Apatina.

GKUD "Dunav" iz Apatina do daljnjeg je otkazalo probe, jer je u prostorijama gde treniraju hladno, te se nadaju da će uskoro sanirati štetu kako bi što pre mogli da se vrate pripremama za nastupe koji ih očekuju.Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar