Vade se stabla koprivića u Železničkoj ulici u Odžacima

U Železničkoj ulici u Odžacima počelo je uklanjanje stabala bođoša, za koje je stručna služba konstatovala da su truli. Pomoćnik predsednika Opštine Odžaci, Milorad Stanišić kaže da će se u ulici Železničkoj, od ugla Somborske ulice do ugla Železničke, Ive Lole Ribara i Vojvode Putnika, vaditi kompletno sva stabla američkog koprivića, u narodu poznatijeg kao bobica, zato što su stručne službe konstatovale da je drveće trulo. 

-Nakon završetka radova u celoj ulici, na jesen, kada vegetacija bude stala, po projektu će biti posađeno novo drveće i prvi put ćemo primeniti tehnologiju sa betonskim cevima, tako da korenov sistem ubuduće neće dizati više ni asfalt, ni ćuprije stanovnika, ni trotoar. Ovim putem ujedno i apelujem na građane naše Opštine da imaju razumevanja –rekao je Stanišić. 
 
Stanišić je rekao i da je u toku izrada projekta za novi sadni materijal, te da će nova ulica biti kompletno uređena. To uključuje rekonstruisan put, trotoare, prilaze, parking mesta, kompletnu vodovodnu mrežu, nadzemne hidrante i nove zasade. Drveće koje bude izvađeno biće skadišteno u prostorijama nekadašnje Metal Sente, a nakon usvajanja odluke Opštinskog veća biće dodeljeno socijalnim slučajevima u odžačkoj opštini. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar