Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja u Kuli

Na nedavno održanoj sednici Opštinskog veća održanog u Kuli usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu, a za ove potrebe je iz opštinskog budžeta izdvojeno ukupno 15 200 000 dinara. Ovo su sredstva koja, prema rečima predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića, opredeljuje Opština, ali koja aktiviraju i sredstva koja opredeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje i susedne opštine kroz zajedničke programe, tako da iznos dolazi skoro do 20 miliona dinara.

Standard kod Lokalnog plana zapošljavanja su Javni radovi koji obuhvataju najugroženije kategorije stanovništva. Ove godine je i naknada povećana, a broj angažovanih će biti 30 radnika na 5 meseci. Druga mera je Stručna praksa na kojoj će biti angažovano 5 osoba, od kojih je 4 sa visokom i jedan sa višom stručnom spremom. Nova mera koja je uvedena je Pomoć preduzetnicima koji započinju biznis, a ogleda se u pokrivanju troškova računovodstvenih i pravnih usluga. Značajna sredstva su opredeljena za osnaživanje nevladinog sektora, odnosno Udruženja, oko 3,5 miliona dinara. Deo sredstava, udruženih sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, biće opredeljena preduzetnicima za pokretanje sopstvenog biznisa, što se već pokazalo kao dobra mera prema uglavnom malim preduzetnicima. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar