Uspešno završene Majske svečanosti: Veliki broj prisutnih na polaganju venaca i Svečanoj akademiji

Prigrevica u okviru „Majskih svečanosti“ obeležava trodnevnim kulturno-umetničkim, sportskim i zabavnim programom Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Dan kolonizacije sela, Dan Spomen-biblioteke i Dan Mesne zajednice sela.
Tim povodom, na Trgu heroja, nakon intoniranja himne i obraćanja predstavnika SUBNOR-a, vence na spomen obeležja položile su prisutne delegacije koje je ispred Opštinske uprave Apatin predvodila zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać sa pomoćnikom predsednika opštine Apatin za investicije Jevtom Milojevićem.


Nakon polaganja venaca, u prepunom Domu kulture priređena je svečana akademija. Prisutnima su se na početku obratili sekretar MZ Prigrevica Mile Vujaklija i zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać, koja je izrazila zahvalnost svima onima koji su svoje živote dali za slobodu u kojoj sada živimo, što nam svima čini obavezu da im se delima koja činimo u budućnosti odužimo i zahvalimo.


- Prigrevica više od 3 veka čeka na izgradnju pravoslavnog Hrama u svom selu i to je nešto što se od naše generacije očekuje da završimo u narednom periodu, rekla je Koraćeva.
U nastavku programa usledio je kulturno umetnički program koji je pripremio KUD Prigrevica.


Izvor: Info služba opštine Apatin


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar