Uspešno završena manifestacija Sunčana jesen: Nagradu za najlepši aranžman odnela Aleksandra Ćulibrk

Nakon izuzetno lepog i posećenog prvog dana manifestacije ,,Sunčana jesen'', i drugi dan ovog festivala u Apatinu uspešno je realizovan.

Osim sjajnog štimunga koji su tokom oba dana ,,Sunčane jeseni'' pravili Dušan Gladić i Milorad Basta, drugog dana festivala program su upotpunile i apatinske mažoretkinje, dok je sam drugi dan ,,Sunčane jeseni'' obeležila izložba cveća i meda, u organizaciji Udruženja “Franc Špajzer”. Takođe, svoje rukotvorine izložili su i članovi Uduženja građana “Reka” i UG ,,Apatinske vredne ruke''.
Festival cveća imao je i takmičarski deo, u okviru kog su učesnici aranžirali svoje bukete i druge aranžmane, a najkreativniji i najmaštovitiji radovi su nagrađeni. Evo i rezultata:
1. Aleksandra Ćulibrk iz Apatina
2. Zorica Vukša iz Apatina
3. Ljiljana Savin iz Stapara
 
- Danas su učešće uzeli uzgajivači cveća, a pored njih mogli ste da viditi i prodavce meda i pčelinjih proizvoda. Naše udruženje “Franc Špajzer” u narednom periodu planira veliko spremanje Apatina na lokaciji kod “Dve crkve”. Ima još nekoliko manifestacija koje ćemo organizovati, a o kojima ćemo blagovremeno obavestiti javnost, rekao je Jovica Balać iz udruženja ljubitelja prirode “Franc Špajzer”.
 
Od predsednice udruženja građana “Apatinske vredne ruke”, Ljubice Kusulje, saznali smo da je prvog dana festivala bilo interesantno i da je u takmičenju u “mućenju belanaca” pobedilia Andereja Mišanović. Nagradu za najlepši štand je osvojila Snezana Korać, dok je najstarija rukotvornia je došla iz Bačkog Gračaca, a u pitanju je staro tkanje iz 19. veka.
 
- Izuzeno sam zadovoljna odzivom izlagača i brojem prijavljenih takmičara za aranžiranje, s obzirom na činjenicu da ovo prvi put radimo, u saradnji sa udruženjem “Franc Špajzer”. Stvarno sam prezadovoljna organizacijom i uglavnom su se svi izlagači pojavili, te verujem da će i oni iz Apatina poneti lepe uspomene, rekla je Radmila Savčić ispred udruženja “Reka”.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar