Uskršnja razmena poklona u CK u Somboru

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata smeštenih u Prihvatnom centru "Sombor".

Ovom prilikom mladi će zajednički pakovati poklone, dok će njihove majke i bake razmenjivati znanjao verskim običajima i pripremati tradicionalna uskršnja jela. Nakon pripreme poklona, svi učesnici će uživati u priredbi koju izvode mladi migranti i volonteri Crvenog Krsta.

U sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji Crvenom Krstu je obezbeđena oprema i materijal za pakovanje balona, koju će zajedno koristiti migranti smešteni u PC "Sombor" i volonteri Crvenog Krsta.

 

Ovaj događaj će stvoriti priliku da se deca migranti i njihovi roditelji bolje povežu sa lokalnim stanovništvom i da kroz kreativni rad i razmenu iskustva obraduju najmlađe članove.

Takođe, događaj socijalne kohezije doprinosti stvaranju društva bez predrasuda, zasnovanog na toleranciji i međusobnom razumevanju.

Izvor i foto: redcross.org.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar