Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji pristana, odabran izvođač

Na konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke o rekonstrukciji pristana u Apatinu govorio je poverenik OO SNS Milan Škrbić. 

Škrbić je podsetio da se njegov dolazak na funkciju predsednika Opštine Apatin poklapio sa danom kada je pristan usled nagomilanog leda popustio i srušio se. 
 
-Bilo je to 13. januara 2017. godine. Apatin je tada pogodila jedna od najhladnijih zima koja je podsetila sve nas na vremena kada je Dunav tokom zime uspevao da zaledi na svom toku. Već sutradan kada smo sagledali celu situaciju, dao sam obećanje da ću kao predsednik u ovom mandatu učiniti sve kako bi se pristan rekonstruisao, ali ne samo rekonstruisao, već i na najbolji način iskoristio – rekao je Škrbić. 
 
Početkom maja ove godine, Opština Apatin je potpisala ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli 25 miliona dinara za popravku pristana, nakon čega je usledilo raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača radova. 
 
-Četvrtak, 18. jul, bio je poslednji dan roka za dostavljanje ponuda. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je firma PD MIP grading doo iz Obrenovca odabrana kao izvođač radova. To je firma koja vodi poslove i u projektu Beograd na vodi. Rok za izvođenje radova je 120 dana od početka posla, te možemo očekivati, u skladu sa vremenskim uslovima, da će do kraja godine pristan moći da se koristi– rekao je Škrbić.
 
Kad je u pitanju projekat pristana, stručnjaci su, prema rečima Škrbića, uvideli gde i na koji način treba dodatno da se unapredi, a konstatovali su i da je mesto na kom se nalazi odgovarajuće.   
 
 
 
 
 
  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar