Uskoro nova dečija igrališta u gradu i selima
U toku je izvođenje radova na postavljanju devet novih igrališta na teritoriji Grada Sombora, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.
 
Prilikom obilaska radova na nekoliko lokacija gradonačelnica Dušanka Golubović je rekla da je inicijativa za postavljanje novih igrališta potekla od samih građana i da će jedno biti prilagođeno za decu sa smetnjama u razvoju.
 
„Grad Sombor je za ovu godinu, pre svega na inicijativu građana i mesnih zajednica sa teritorije Grada Sombora, obezbedio sredstva za postavljanje ukupno devet novih dečijih igrališta. Njihovo postavljanje je započelo i očekujemo u naredne dve nedelje da bude i kompletno završeno. Pritom se svakako vodilo računa kako o samom gradu Somboru i brojnim gradskim mesnim zajednicama poput Gornje Varoši, Stare Selenče, Crvenke i drugih, do seoskih mesnih zajednica poput Bezdana i Gakova, ali i nekih salaških naselja poput Milčića, Gradine i Lenije, koji su takođe iskazali potrebe za igralištem. Ono što je za ovu godinu specifično je da će Grad Sombor dobiti i jedno inkluzivno igralište koje će pored redovnih sprava imati i sprave posebno namenjene deci sa smetnjama u razvoju i ono će se nalaziti u najvećem gradskom parku, Parku heroja“ izjavila je gradonačelnica Golubović.
 
Sredstva za nova dečija igrališta obezbedio je Grad Sombor, a radove izvodi JKP „Zelenilo“ Sombor.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar