Uručeni ugovori za subvencionisanje zapošljavanja u Odžacima

Ugovori za devet korisnika subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim mestima u ovoj godini dodeljeni su u sali Opštinskog veća Odžaci.

Ugovore je uručila predsednica Opštine Latinka Vasiljković koja je tom prilikom istakla da je opština i ove, kao i prethodnih godina, uspešno realizovala svoj lokalni akcioni plan zapošljavanja.

-Osnovni cilj je usmeravanje svih mogućih kapaciteta i finansijskih sredstava na smanjenje nezaposlenosti u našoj opštini. Od prošle godine lokalna samouprava udružuje sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, sa kojima ima odličnu saradnju, kako sa filijalom u Odžacima, tako i sa Službom u Somboru. Za ovu meru politike zapošljavanja Opština Odžaci je opredelila 1 000 000 dinara – rekla je Vasiljković.

Sredstva za samozapošljavanje se ove godine odobravaju u vidu subvencije, u jednokratnom iznosu od 220 000 dinara po korisniku, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Prioritet kod odobravanja subvencije za samozapošljavanje imaju: mladi do 30 godina starosti, viškovi zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditeom, žene.

Podršku za samozapošljavanje, kroz programe Nacionalne službe, AP Vojvodine i udruženih sredstava, ove godine dobilo je 46 lica sa teritorije odžačke opštine. Što se tiče poslodavaca, sredstva za zapošljavanje je dobilo 49 lica iz kategorije teže zapošljivih, njih 38 je zaposleno kroz javne radove, a 5 lica kroz programe stručne prakse.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar