Uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća u Somboru

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović potpisala je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Grada Sombora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. 

-Ovo je jedna od mera koje Grad Sombor sprovodi u cilju promovisanja mera populacione politike u saradnji sa Ministarstvom. Sigurna sam da vam je poznato da smo prošle godine dodelili 8 kuća, ustanovili smo servis za podršku roditeljstvu, koji je prošle godine podrazumevao servis za peglanje a ove godine smo to proširili na servis za pranje i peglanje veša, jer se pokazao kao veoma uspešan i koristan za zaposlene majke i žene - istakla je Golubović i dodala da je u okviru mera populacione politike grad napravio još jedno dečije igralište, ove godine se rekonstruiše i vrtić, ali se pravi i agro biznis centar uz želju i nameru da kroz razne edukacije pomognu porodicama koje na svojim imanjima žele da se bave biznisom ili poljoprivredom. 
 
-Grad Sombor se odvažio na primenu ovih mera pre svega zahvaljujući određenim merama koje je sprovodila APV Vojvodina i gde smo uočili da je veliki broj naših sugrađana imao potrebu da  na ovakav način reši svoje stambeno pitanje, ali da svi nisu mogli proći na ovim konkursima. Zato je najvažnije od svega da vi imate novi kvalitetan životni prostor koji je samo vaš i u kome se nadam da će te imati uspešan i srećan brak i uspešnu i zadovoljnu decu koja će stasavati na teritoriji grada Somboraistakla je Golubović. 
 
Bračni parovi su mogli aplicirati samo sa jednom prijavom, a visina traženih sredstava nije mogla biti veća od 1.500.000 dinara. 
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar