Uređena Tromeđa spremna za izletnike

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, sa saradnicima i Stevan Ilinčić, rukovodilac hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, obišli su „Tromeđu“, omiljeno izletište Somboraca, koje se nalazi na 52 kilometru leve obale kanala Vrbas – Bezdan.
Povod za obilazak izletišta jeste završetak dodatnih radova na uređenju obale tokom proleća.


Gradonačelnica je podsetila da se grad Sombor na uređenje popularnog izletišta, odlučio poštujući volju i želju građana koji su u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ sprovedenog u 2016. godini, uređenju „Tromeđe“ dali najviše glasova.


- S obzirom da se ovo izletište nalazi na zemljištu kojim upravljaju „Vode Vojvodine“, mi smo im ponudili naše partnerstvo i oni su se odazvali našem pozivu. Sufinansirajući radove čija je vrednost iznosila oko devet miliona dinara, uspeli smo da u 2017. godini uredimo ovo izletište. JVP „Vode Vojvodine“ su u sufinansiranju učestvovale sa 5,4 i grad Sombor sa 3,6 miliona dinara, kazala je gradonačelnica.


 

Prema rečima gradonačelnice, iz navedenih sredstava uređeni su mol i privezište za čamce, stepenište, deo klupa i suncobrana.
- Smatrajući da uvek može bolje i više, u 2018. godini, uradili smo dodatne radove, odnosno popločali stazu, asfaltirali jedan deo prolaza, dodali još osam suncobrana i klupa i time na neki način priveli kraju ovu fazu uređenja „Tromeđe“. Nadam se da će naši sugrađani odlučiti da prvomajske praznike provedu i na ovom prostoru i da će uživati u ovom lepom prirodnom ambijentu. S obzirom da je izletište vlasništvo svih nas, apelujem na građane da kao dobri domaćini sačuvaju ovako lepo uređen prostor, istakla je Golubović i dodala da već ima novih ideja za dalje uređenje ovog izletišta, kao i da su radove u 2018. godini finansirala lokalna javna preduzeća koja će ovo izletište i održavati.


I rukovodilac hidrosistema DTD JVP „Vode Vojvodine“, Ilinčić je izrazio zadovoljstvo urađenim projektom.
- Ovaj objekat je prvi ove vrste u sistemu hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav i urađen je prema projektu koji nudi mogućnost pristajanja brodova i njihovog privezivanja. Nama je bilo bitno da drveni elementi budu urađani prema standardima koji su u skladu sa životnom sredinom. Drago mi je da se u ovom delu Sombora, na delu kanala koji je najlepši i najčistiji, nalazi ovakav objekat gde će svi zainteresovani građani, uz pomoć turističke organizacije, moći da razvijaju različite turističke sadržaje. Takvih aktivnosti je mnogo, od plovidbe i nautike do najrazličitijih rekreativnih aktivnosti, kazao je Ilinčić i dodao da bi bilo dobro kada bi svi gradovi mogli da „izađu“ na kanal, na vodu i da uživaju u prirodnom ambijentu.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar