Uprkos epidemiji, somborska bolnica nastavlja sa obnavljanjem opreme

Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, uprkos teškom periodu koji je izazvala epidemija virusa Kovid 19, nastavila je sa ulaganjem i unapređenjem uslova za rad u ovoj ustanovi.

Prema rečima direktora bolnice Dr Dragana Rastovića, fokus je bio u obnavljanju zastarele opreme i u nabavci novih, savremenih aparata, potrebnih za kvalitetniji rad zdravstvenih radnika.

“Bez obzira na ovu nastalu situaciju i za ove izazove vezane za korona epidemuju, odnosno pandemiju s kojom se susreću svi zdravstveni radnici pa i naša ustanova, mi smo i dalje nastavili da ulažemo energiju u unapređenje rada Opšte bolnice Sombor, pre svega u nabavku zastarele opreme, nabavku sasvim nove opreme i uvođenje novih tehnologija. Kao i prethodne 2,5 godine, glavni oslonac nam je bio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i u prethodne 2,5 godine uloženo je preko 120 miliona dinara za obnavljanje opreme. U toku ove godine, negde oko 30 miliona, s tim da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je opredelio 18,5 miliona za unapređenje rada pojedinih odeljenja Opšte bolnice Sombor. Tu bih pre svega naveo unapređenje rada Odeljenja za intenzivnu terapiju, anesteziju i reanimatologiju. Možemo reći da smo imali sedam pacijent monitora koji su stari preko 14 godina. Takođe, dobili smo i jedan defibrilator za praćenje poremećaja srčanog ritma i uspostavljenje normalnog rada srčanog mišića isto za potrebe rada Odeljenja za intenzivnu terapiju, anesteziju i renimatologiju“, rekao je Rastović.

On dodaje kako je završena javna nabavka za kupovinu opreme za službe patološko anatomske dijagnostike, vredne 15 miliona dinara.“U momentu stizanja te opreme izvršiće se obuka i te sve procedure biće primenjene na toj opremi. Na taj način izuzetno unapređujemo rad Opšte bolnice Sombor i unapređujemo rad svih, pre svega operativnih grana medicine, a isto tako i konzervativnih“.

Direktor Rastović ističe kako je projekat za prvu fazu rekonstrukcije bolnice i izgradnju novog hiruškog bloka, završen, isto kao i projekti za građevinsku dozvolu i izvođenje radova, a u toku je i javna nabavka raspisana od strane Grada Sombora za tehničku kontrolu projektno tehničke dokumentacije. Ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, očekuje se da naredne godine krene izgradnja, odnosno prva faza rekonstrukcije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS